Omakotipiha. Lyhyt historiikki

Meillä, vaimoni Einin kanssa oli haaveena, 1987 eläkkeelle jäätyämme, muuttaa pois Parikkalan keskustasta, jossa perheemme kotina oli ollut...

50-luvun alkupuolella ostettu pieni puutalo...


ja sittemmin samalle paikalle 1964 rakennettu omakotitalo.

Vuonna 1989 löytyikin Parikkalan kirkon läheltä kiva rinnetontti ja siitä se "OMAKOTIPIHA" alkoi syntyä. Vaimoni suunnitteli talon piirustukset ja niiden pohjalta tilattiin 2 kerroksinen JUKKA-TALO. Samalla alkoi kehittyä Einin puutarha ideat kaikkine puroineen, sun muineen erikoisuuksineen. Rakennuksen pohjapinta-ala oli 100m2 ja sen perustat on louhittu kokonaan kallioon.

Etupiha

Helmikuussa 1991 muutimme uuteen kotiin. Eini sai heti kukat loistamaan ja yhdessä uurastimme puutarhassa siten, että 1993 voitimme Parikkalan kauneimman piha palkinnon.

Kunta teki matkailuesitteen jossa mainittiin myös pihastamme. Omakotipihamme on ollut vapaasti yleisölle nähtävänä vuosina 2000-2006, jona aikana sen vieraskirjaan on tullut 12 676 nimeä.

Tänä aikana on pihaamme syntynyt kahden suihkulähteen, kivikalusteiden ja purojen lisäksi useita vaimoni ideoimia ja valmistamia eläinaiheisia veistoksia, joissa kaikissa on käytetty jäte/kierrätysmateriaalia, kuten lasin palasia, särkyneitä lautasia, lamppuja, pilttipurkkeja, koeputkia yms. yms.

Kaikesta tästä työstä, vierailijoiden mielipiteistä, ja TV:n Unelmapuutarha ohjelmien katselijoista sekä heidän äänestysvalintojen johdosta omakotipihamme voitti TV1. järjestämän kaunein puutarha kilpailun 2005.

Tänä vuonna 2007 piha ei valitettavasti ole enää yleisölle nähtävänä.

Kiitämme ja siunaamme kaikkia seitsemää lastamme, seitsemäätoista lastenlasta ja neljää lastenlastamme innoittamisesta, auttamisesta, myötäelämisyydestä sekä kärsivällisyydestäkin mummon ja ukon "pihatouhuja" kohtaan.

Suuri kiitos myöskin kaikille naapureille, paikkakuntalaisille ja maailman ääristäkin pihassamme vierailleille osoittamastanne, kaikenlaisesta tuesta, kiinnostuksesta ja palautteestakin, tätä meidän "eläkeläisten leikkikentäämme" kohtaan.

Toivottaen Matti